Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe

Het Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe is een samenwerkingsverband tussen GGD Drenthe, GGD Groningen, UMCG, Politie Noord-Nederland, Treant Zorggroep, PsyQ en GGZ Drenthe, waar experts vanuit verschillende disciplines samenwerken om hulp te bieden.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

De pagina waarop jij je nu bevindt geeft vooral informatie voor professionals. Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.

Over ons

De afgelopen drie jaar heeft Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe al enkele honderden slachtoffers kunnen helpen.

We vinden het belangrijk dat inwoners en professionals uit Groningen en Drenthe ons weten te vinden. Zo kunnen we slachtoffers in een vroeg stadium helpen. Hulp binnen zeven dagen verkleint namelijk de kans op medische en psychische problemen. Ook heeft de politie veel meer kans om bewijsmateriaal te vinden als er binnen een week sporenonderzoek wordt gedaan.

We zetten regionaal in op onze naamsbekendheid en het delen van onze kennis en expertise over seksueel geweld. Dit doen we bijvoorbeeld door het inzetten van persberichten en posters, het aansluiten bij symposia en het geven van scholingen. ‘We hopen iedereen bewust te maken van het thema seksueel geweld zodat we alerter kunnen zijn als samenleving op het signaleren van seksueel geweld’, aldus beleidsmedewerker Elizabeth Maarsingh.

De coördinatoren van het Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe zijn Elizabeth Maarsingh en Peter Strijbosch.

Documenten

Activiteiten

Samenwerking huisartsen en CSG Groningen/Drenthe

Het is belangrijk dat slachtoffers van seksueel geweld altijd worden doorverwezen naar het Centrum Seksueel Geweld. CSG Groningen /Drenthe zoekt daarom nauwe samenwerking met huisartsen.

Hulp binnen zeven dagen verkleint de kans op medische en psychische problemen. Ook heeft de politie veel meer kans om bewijsmateriaal te vinden als er binnen een week sporenonderzoek wordt gedaan. Maar ook na zeven dagen biedt het Centrum Seksueel Geweld hulp.

Wat kunt u doen als huisarts?
Het is belangrijk dat iedereen ons goed weet te vinden. Wij vragen praktijken in Groningen en Drenthe om ons hierbij te helpen. Via deze link kunt u een schermafbeelding downloaden. Wilt u deze plaatsen op de schermen in de wachtkamer?

Daarnaast kunt u (kosteloos) posters & flyers van het Centrum Seksueel Geweld bestellen om te verspreiden in uw praktijk. Interesse? Stuur ons een e-mail en geef aan in welke praktijk u werkt, hoeveel exemplaren u wenst te ontvangen en wat het postadres is.

Contact
Wilt u meer weten? Wij komen graag bij u langs om uitleg te geven over de werkwijze van CSG Groningen/Drenthe. Stuur hiervoor een e-mail naar: groningen-drenthe@centrumseksueelgeweld.nl

Hoe kom ik in contact?

Professionals kunnen contact opnemen voor advies, scholing, communicatiemiddelen, et cetera via groningen-drenthe@centrumseksueelgeweld.nl   

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier alleen in wanneer je niet direct hulp nodig hebt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188

Onze regionale partners: