Phone IconIcon for calling Bel snel
0800-0188
Chat IconIcon for chatting Anoniem
Chat met CSG
Phone iconIcon for calling


Heb jij hulp nodig?
Wij kunnen jou helpen

Als iemand aan je zit en dat voelt niet oké, dan noemen we dat seksueel misbruik.

Er zijn drie belangrijke dingen die je hierover moet weten:

Op deze website vind je meer informatie over seksueel misbruik. Over hoe jij je kunt voelen en hoe je hulp kunt krijgen.
Ook nu, tijdens corona, zijn wij voor jou bereikbaar.

#nietjouwschuld

Er zijn best veel kinderen die hetzelfde meemaken als jij en het ook niet durven te zeggen. Daarom hebben grote mensen die het vroeger zelf hebben meegemaakt een brief geschreven. Speciaal voor jou. Want zij begrijpen precies hoe jij je voelt.

Bekijk de brief in de video of klik op de button om de brief zelf te lezen én om de brief te laten voorlezen door verschillende bekende Nederlanders.

Wij zijn er voor jou !

Als iemand aan je zit en dat voelt niet oké, dan kun je contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Wij helpen iedere dag kinderen die dit meemaken. Je kunt zo vaak met ons bellen of chatten als je wilt. Dit is gratis en je hoeft je naam niet te zeggen. Ook als je niet zeker weet of je seksueel misbruik hebt meegemaakt, mag je contact met ons opnemen.
Wij zijn er om jou te helpen!

Goed om te weten:

 • Is het minder dan 7 dagen geleden dat iemand aan jou heeft gezeten? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Je mag ons dan dag en nacht bellen.
 • Is het het langer dan 7 dagen geleden dat iemand aan jou heeft gezeten? Dan staan we voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.
 • Je kunt met ons chatten op de tijden die hierboven in de button staan genoemd.

De verhalen van Floor, Jesper en Yasmine

Floor werd misbruikt door haar buurjongen.
Lees hier het verhaal van Floor.

Belangrijke informatie voor jou

 • Wat is seksueel misbruik?chevron-upChevron up

  Seksueel misbruik betekent dat iemand, een bekende of een onbekende, je dwingt of overhaalt om seksuele dingen te doen. Bijvoorbeeld dat iemand aan je borsten zit, aan je billen, aan je piemel of aan je vagina. Seksueel misbruik kan ook online, bijvoorbeeld als iemand jou dwingt je uit te kleden voor de webcam of dat jouw blote foto’s worden rondgestuurd. Ieder kind kan seksueel misbruik meemaken. Maar het is nooit de schuld van het kind.

 • Het is nooit jouw schuldchevron-upChevron up

  Dat iemand aan je zit, is nooit jouw schuld. Toch kan het wel zo voelen. Omdat je niks hebt gedaan of het liet gebeuren. Dat is niet gek hoor. Jij bent een kind. Jij hebt niks verkeerd gedaan. Het is de schuld van degene die het heeft gedaan. Die heeft het bedacht en die er mee is begonnen.

 • Het is verbodenchevron-upChevron up

  Wat er met jou gebeurt, dat mogen volwassenen en grote kinderen niet doen. Andere mensen mogen nooit zomaar aan je zitten. Jij bent de baas over jouw lijf.

 • Alles wat je voelt is normaalchevron-upChevron up

  Als iemand aan je heeft gezeten en dat voelde niet oké, dan is het heel normaal dat je in de war bent. Je kunt allerlei dubbele gevoelens hebben. Bijvoorbeeld over dat je die persoon aardig vindt. Of dat je bang bent dat het uitkomt. Of dat je een stijve kreeg of nat werd, waardoor het lijkt alsof je het leuk of lekker vond. Maar weet je, dat gaat vanzelf. Jij kan daar niks aan doen. Het heeft niks te maken met opwinding of toestemming.

 • Kun je het vergeten?chevron-upChevron up

  Veel kinderen die seksueel misbruikt worden of dat vroeger hebben meegemaakt, proberen het te vergeten. Door er niet aan te denken, er niet over te praten en net te doen alsof er niks aan de hand is. Ze hebben een soort dubbelleven. Soms werkt dat niet. Dan krijgen ze nog meer stress. Misschien heb jij dat ook. Dat het je niet lukt om op school goed op te letten, dat je snel boos bent, dat je niet goed kunt slapen, dat je niet blij bent van binnen. Als dat zo is, mag je hulp vragen. Probeer iemand erover te vertellen, hoe moeilijk dat ook is. Je mag ook altijd bellen of chatten met het Centrum Seksueel Geweld.

 • Wat kun jij doen?chevron-upChevron up

  Als iemand aan je heeft gezeten en dat voelde niet oké, dan is de eerste stap die je kunt nemen: in je hoofd rustig bedenken en je proberen voor te stellen hoe het zou zijn om het aan iemand te vertellen. Iemand die je vertrouwt en die je goed kent. De volgende stap die je kunt nemen is het dan ook echt aan die persoon te vertellen. Vertellen kun je, ook anoniem, aan iemand van het Centrum Seksueel Geweld. Je kunt zo vaak bellen of chatten als je wilt, zonder je naam te vertellen. Ze doen niets wat jij niet wilt.

Wil je wat meer informatie?
Klik dan op de pijltjes in het groene vlak.

Bekijk onze vlogs

Als iemand aan je lichaam heeft gezeten en dat vond je niet oké, dan noemen we dat seksueel misbruik. Wat kun je doen als dit gebeurt? En hoe kan het dat je in de war bent en dat je je schuldig voelt? In deze vlogs leggen we dit uit.

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op

Waar kun je nog meer terecht?

 • De Kindertelefoon  – Met de Kindertelefoon kun je over alle onderwerpen praten.
 • Helpwanted.nlVoor hulp en advies bij online misbruik.
 • De politieBel 0900-8844 en vraag naar het politiebureau bij jou in de buurt.


Meer informatie

 • Voor ouders  – Wat kun jij doen om je kind te steunen?
 • Voor naastenWat kun jij doen om iemand anders te helpen?