Phone iconIcon for calling

Vlogs over seksueel misbruik bij kinderen

Het Centrum Seksueel Geweld ontwikkelde diverse vlogseries over seksueel misbruik bij kinderen. In deze korte video’s van maximaal twee minuten, geven we antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Klik op de titels om de vlogs te bekijken.

Iva tijdens opnamen vlogs

Vlogs voor zorgprofessionals

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar werk in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen zelf, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd op latere leeftijd hulp zoeken.In deze korte video’s van maximaal twee minuten, worden antwoorden op veel gestelde vragen over seksueel misbruik bij kinderen gegeven.

moeder met kinderen

Vlogs voor ouders en naasten

Wat moet je doen als je kind seksueel misbruikt is? Welke hulp hebben ze nodig? En waarom vertellen kinderen niet dat ze zijn misbruikt? Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld legt dit uit in deze vlogs.

Klaslokaal

Vlogs voor leerkrachten PO

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 kinderen seksueel misbruik meemaakt. Gemiddeld zit in iedere klas (PO) 1 leerling die seksueel wordt misbruikt. Leerkrachten hebben een belangrijke functie als het gaat om het signaleren van en handelen bij seksueel misbruik van hun leerlingen.

Vlogs kinderen CSG

Vlogs voor kinderen

Als iemand aan je lichaam heeft gezeten en dat vond je niet oké, dan noemen we dat seksueel misbruik. Wat kun je doen als dit gebeurt? En hoe kan het dat je in de war bent en dat je je schuldig voelt? In deze vlogs leggen we dit uit.

Ervaringsverhalen

Ellen werd gedwongen tot seks door haar ex-partner Phillip. Ze waren op dat moment al acht jaar uit elkaar.