Phone IconIcon for calling Bel snel
0800-0188
Chat IconIcon for chatting Anoniem
Chat met CSG
Phone iconIcon for calling

Vlogs over seksueel misbruik bij kinderen

Het Centrum Seksueel Geweld ontwikkelde diverse vlogseries over seksueel misbruik bij kinderen. In deze korte video’s van maximaal twee minuten, geven we antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Klik op de titels om de vlogs te bekijken.

Vlogs voor leerkrachten PO

kinderen vlogs po

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 kinderen seksueel misbruik meemaakt. Gemiddeld zit in iedere klas (PO) 1 leerling die seksueel wordt misbruikt. Leerkrachten hebben een belangrijke functie als het gaat om het signaleren van en handelen bij seksueel misbruik van hun leerlingen.

Vlogs voor zorgprofessionals

Iva tijdens opnamen vlogs

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar werk in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen zelf, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd op latere leeftijd hulp zoeken.In deze korte video’s van maximaal twee minuten, worden antwoorden op veel gestelde vragen over seksueel misbruik bij kinderen gegeven.

Vlogs voor kinderen

Vlogs kinderen CSG

Als iemand aan je lichaam heeft gezeten en dat vond je niet oké, dan noemen we dat seksueel misbruik. Wat kun je doen als dit gebeurt? En hoe kan het dat je in de war bent en dat je je schuldig voelt? In deze vlogs leggen we dit uit.

Ervaringsverhalen

Ellen werd gedwongen tot seks door haar ex-partner Phillip. Ze waren op dat moment al acht jaar uit elkaar.